Neem contact op

Beleggingspanden

Of je nu een startende of een ervaren vastgoedbelegger bent, het strategisch benaderen van het financieringstraject is noodzakelijk. Ben je van plan een aankoop te doen zonder financieringsvoorbehoud? Of zoek je juist naar nieuwe financieringsmogelijkheden om meer uit je investering te halen? Wij ondersteunen je bij elke stap. Onze specialisten staan klaar om je te voorzien van scherpe tarieven en de meest optimale financieringsvoorwaarden.

Altijd het beste aanbod

Wij hebben toegang tot meer dan 100 aanbieders van zakelijke leningen / zakelijke kredieten, waaronder:

Professioneel of consument?

Wij richten ons op de professionele vastgoedmarkt. Denk hierbij aan investeerders die drie of meer panden in beheer hebben. Deze groep wordt, anders dan consumenten, niet door de standaard consumentenwetgeving beschermd, vanwege hun geavanceerde kennis en ervaring in de sector. Ze zijn zich volledig bewust van de risico’s verbonden aan vastgoedfinancieringen.

Financieringsmogelijkheden

Investeren in commercieel vastgoed blijft een aantrekkelijke optie, ondanks de stijgende marktprijzen. Dit geldt voor een breed publiek: van particuliere investeerders tot professionele en zelfs internationale beleggers. Door de huidige marktontwikkelingen kan het echter complexer zijn om financiering te verkrijgen.

Waar kun je terecht voor een passende vastgoedfinanciering? Welke financier is geschikt voor jouw specifieke situatie en biedt de beste voorwaarden? Ons team werkt nauw met je samen om deze vragen te beantwoorden en de meest geschikte financieringsoplossingen te vinden.

Onze cases

Veel ondernemers gingen je voor. Lees hier enkele van onze succesverhalen.

Meer cases

ZIN: centrum voor zingeving en werk

Succesvolle financiering via het Restauratiefonds ter verduurzaming van het centrum voor zingeving en werk ZIN te Vught.

Bekijk case

Autofirst vestiging Sjaak van den Bergh

Succesvolle overname van Autofirst vestiging Sjaak van den Bergh te Brunssum.

Bekijk case

Bosoffice.nl

We feliciteren Jan-Eric met de succesvolle overname van Bosoffice.nl.

Bekijk case

Van Uden-Bekx Transport

Onlangs hebben we de overname financiering voor de bedrijfsovername van Uden-Bekx Transport mogen begeleiden.

Bekijk case

Azimli International

Financiering bedrijfspand Azimli International

Bekijk case

Bravinci

Nieuw bedrijfspand voor Bravinci

Bekijk case

Eagerly

Matthijs en Marnix, oprichters en eigenaren van Eagerly, richten zich met hun team op het ontwikkelen van digitale hulpmiddelen. Een groot deel van de klanten bevinden zich daarbij in de culturele sector.

Bekijk case

Over ons

Wij zijn een tussenpersoon in bedrijfsfinancieringen en vastgoedfinancieringen. Een zakelijke lening of zakelijk krediet is niet meer dan geld wat beschikbaar komt om doelstellingen te realiseren. Welk “merk” er op die financiering staat doet er niet toe. Wij zijn niet gebonden aan een geldverstrekker. Als onafhankelijke partij is het onze missie om onze klanten de beste offerte uit de markt te bezorgen.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Een algemene vraag dus geen gemakkelijk antwoord!

Er zijn vele financiers die hiernaar willen kijken maar door bij projecten met hogere risico’s zijn ook heel veel partijen terughoudend. Vaak ontstaan er dan mogelijkheden bij mede-investeerders. Ja dan lever je rendement in, maar 60% winst van het project is altijd nog meer dan 0%, omdat het project gewoon niet doorging.

Puzzelen! Stapelen van financieringen! Marktkennis! Goed presenteren van het project! Zonder een financiering is er geen project dus het moet scherp! Financieringsfabriek!

Lees meer

Ja, je project kan financierbaar zijn tijdens de bouw. Dit hangt af van een aantal factoren en het type financiering dat je zoekt. Bij Financieringsfabriek wegen we verschillende financieringsopties voor jouw project af. Hier zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden:

Lees meer

Bij het kiezen van de juiste taxateur voor verschillende financiers is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van de financier. Vaak staat op hun website daar wel informatie over. De meest belangrijke factoren zijn:

  • Heeft de betreffende taxateur ervaring met jouw financieringstype?
  • Is het een erkende taxateur?
  • Hoe ver is het kantoor van deze taxateur verwijderd van het te taxeren vastgoed?
Lees meer

Herfinancieringsrisico treedt op wanneer een vastgoedbelegger niet in staat is om bestaande schulden te herfinancieren op het einde van de looptijd van de lening. Feitelijk is er dan geen andere keuze dan het pand te verkopen om daarmee de financiering af te lossen wat logischerwijs niet gewenst is om dat gedwongen te doen.

Wat kan helpen om deze risico’s te verlagen:

Lees meer

Rente

De rente op een lening voor verhuurde bedrijfspanden varieert. Factoren zoals de kredietwaardigheid van de koper, de locatie en staat van het pand, de kapitaalmarkt, en de algemene economische omstandigheden spelen een rol. Gemiddeld liggen de rentepercentages vaak iets hoger dan bij bedrijfspanden voor eigen gebruik vanwege het verhoogde risico dat verhuur met zich meebrengt. Actuele percentages variëren tussen 6% en 8% (augustus 2024)

Aflossing

De aflossingsstructuur (tussen de 0% en 7% per jaar over de hoofdsom van de lening) is vaak sterk afhankelijk van de Loan to Value: Bij een LTV < 50% zijn vaak geen verplichte aflossingen nodig. En bij een LTV> 80% staat de verplichte aflossing logischerwijs hoog.

Lees meer

De rente die je betaalt voor een lening voor verhuurde woningen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het leenbedrag ten opzichte van de taxatiewaarde (LTV), de looptijd van de lening, en je risicoprofiel als vastgoedbelegger. Over het algemeen liggen de rentetarieven voor verhuurde woningen iets hoger dan die voor eigen bewoning. Dit komt, doordat banken en andere kredietverstrekkers een hoger risico zien in het financieren van verhuurde woningen. Ga uit van een rente% van tussen de 4% en 8% per jaar waarbij er veel opties zijn van ong. 6% per jaar. (Augustus 2024)

De aflossing hangt af van de leenvorm die je kiest. Bij een annuïteitenlening betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing, waarbij het aflossingsdeel geleidelijk toeneemt tijdens de looptijd van de lening. Bij een lineaire lening betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, plus de rente over het nog openstaande leenbedrag, waardoor de totale maandlasten afnemen over de tijd.

Lees meer

Neem contact met ons op

Vragen over wat Financieringsfabriek kan betekenen voor je financieringsvraag? Of een afspraak inplannen? Ons team staat voor je klaar.