Neem contact op

Flexibel

Zakelijk krediet is een flexibele financieringsvorm die vaak wordt ingezet als werkkapitaalfinanciering. Het grootste voordeel? Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor ondernemers die niet continu grote bedragen nodig hebben, maar wel de zekerheid willen hebben dat er financiële ruimte is wanneer dat nodig is.

Altijd het beste aanbod

Wij hebben toegang tot meer dan 100 aanbieders van zakelijke leningen / zakelijke kredieten, waaronder:

Wanneer is zakelijk krediet geschikt?

  • Seizoensgebonden omzetfluctuaties: Heb je in bepaalde periodes meer kosten dan inkomsten? Zakelijk krediet helpt je om deze periodes te overbruggen zonder dat je cashflow in de knel komt.
  • Onvoorziene uitgaven: Soms zijn er onverwachte uitgaven die snel gefinancierd moeten worden. Met zakelijk krediet heb je altijd toegang tot extra financiële middelen.
  • Groei en uitbreiding: Heb je een kans om te groeien, maar ontbreekt het je aan direct beschikbare middelen? Zakelijk krediet kan die groeimogelijkheden ondersteunen.

Optimalisatie van zakelijk krediet

Het is belangrijk om regelmatig te evalueren of je huidige kredietfaciliteit nog steeds de beste optie is. Misschien is het tijd om de kredietstructuur te herzien. Onze financieringsexperts helpen bij het optimaliseren van je financieringsstructuur.

Wellicht heb je behoefte aan een hogere of lagere kredietfaciliteit of is het tijd om andere leningen af te lossen, nieuwe leningen aan te trekken, of juist dividenduitkeringen te overwegen.

Wij helpen je graag!

Bij Financieringsfabriek helpen we je graag bij deze optimalisatie. Onze experts staan voor je klaar om jaarlijks een check-up te doen van je financieringsstructuur. Zo zorgen we ervoor dat je altijd beschikt over de meest efficiënte en voordelige financiële middelen.

Onze cases

Veel ondernemers gingen je voor. Lees hier enkele van onze succesverhalen.

Meer cases

Van Uden-Bekx Transport

Onlangs hebben we de overname financiering voor de bedrijfsovername van Uden-Bekx Transport mogen begeleiden.

Bekijk case

Azimli International

Financiering bedrijfspand Azimli International

Bekijk case

Bravinci

Nieuw bedrijfspand voor Bravinci

Bekijk case

Eagerly

Matthijs en Marnix, oprichters en eigenaren van Eagerly, richten zich met hun team op het ontwikkelen van digitale hulpmiddelen. Een groot deel van de klanten bevinden zich daarbij in de culturele sector.

Bekijk case

Over ons

Wij zijn een tussenpersoon in bedrijfsfinancieringen en vastgoedfinancieringen. Een zakelijke lening of zakelijk krediet is niet meer dan geld wat beschikbaar komt om doelstellingen te realiseren. Welk “merk” er op die financiering staat doet er niet toe. Wij zijn niet gebonden aan een geldverstrekker. Als onafhankelijke partij is het onze missie om onze klanten de beste offerte uit de markt te bezorgen.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Financieringsfabriek helpt je als gids door het woud aan mogelijkheden: er zijn veel manieren om een bedrijf te financieren. Traditionele bankleningen zijn een optie, maar er zijn ook alternatieve financieringsvormen zoals leasing, factoring, of crowdlending. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en niet elke optie is geschikt voor elk bedrijf.

Lees meer

Ja, als ZZP’er kun je zeker geld lenen! Bij Financieringsfabriek kijken we naar de mogelijkheden voor allerlei soorten bedrijven, groot en klein. We begrijpen dat elke ondernemer uniek is en hebben ervaring met het vinden van passende financieringsoplossingen, ook voor ZZP’ers. Of je nu investeert in groei, nieuwe apparatuur nodig hebt of extra werkkapitaal zoekt, wij helpen je graag de juiste financiering te vinden die past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Lees meer

Bij Financieringsfabriek begeleiden we je als ondernemer stap voor stap door het hele financieringsproces. Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Vul de financieringscheck in op onze website www.financieirngsfabriek.nl
  2. Wij nemen dan telefonisch met je contact op om de hoofdlijnen van de aanvraag te bespreken. Zo kunnen we bepalen hoe we je kunnen helpen.
  3. We plannen een kennismaking in waarbij we je vragen de noodzakelijke gegevens mee te nemen, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de haalbaarheid van je financieringsaanvraag. Voor ons en voor jou is dit van groot belang. Zo zorgen we ervoor dat de kans van slagen hoog is en je verwachtingen uitkomen.
  4.  Je ontvangt van ons een voorstel voor de bemiddeling bij je financieringsaanvraag.
  5. Na je akkoord op ons voorstel gaan we formeel aan de slag.
Lees meer

In de zakelijke financieringsmarkt komen grote renteverschillen voor. Een goede voorbereiding van de financieringsaanvraag kan leiden tot aanzienlijke rentevoordelen.

De rente op een zakelijke lening hangt af van verschillende factoren. De uiteindelijke rente is o.a. afhankelijk van de kredietwaardigheid van je bedrijf, de looptijd van de lening, het type lening, de zekerheden en het geleende bedrag. Ook speelt de economische context een rol, zoals de huidige rentetarieven op de markt.

Lees meer

In een paar dagen kun je geld lenen tegen hoge rentetarieven en matige condities als je inzicht geeft in alle banktransacties door PSD2 koppelingen te leggen. Heb je meer tijd en voldoende onderpand dan kun je fors lagere tarieven verkrijgen in de markt maar dan kan een financieringstraject ook wel 2 weken tot 4 maanden tijd kosten.

Lees meer

Ja dat kan, mits je inzicht geeft in je betaaldata door een PSD2 koppeling te leggen met bepaalde financiers. Over het algemeen is lastig zijn om een lening te krijgen zonder je jaarcijfers te overleggen. Financiers hebben jaarcijfers vaak nodig om je financiële situatie en de gezondheid van je bedrijf te beoordelen.

Lees meer

Als startende ondernemer kan het uitdagend zijn om financiering te vinden, aangezien veel financiers een bewezen trackrecord en stabiele cashflows vereisen om het risico van de lening te beoordelen. Bij Financieringsfabriek richten we ons niet op startersleningen vanwege de onzekerheden die vaak gepaard gaan met nieuwe bedrijven. Dit helpt ons om ons te concentreren op financieringsaanvragen waarbij we de grootste kans op succes kunnen bieden, gebaseerd op de beschikbare gegevens en financiële geschiedenis. Wat vinden wij dan een starter? Dat is niet exact weer te geven maar indicatief: minder dan 2 jaar exploitatie.

Lees meer

De rente voor een zakelijke lening is opgebouwd uit een aantal factoren. De volgende 3 zijn de belangrijkste:

  • De marktrente bijvoorbeeld het 3 maands Euribor tarief of bij meer langjarige rentes het 5 jaars tarief voor staatsobligaties.
  • Daarbovenop wordt dan een risicofactor gezet ook wel genoemd het Expected Loss. Feitelijk een getal met daarbij een verwachting wat een financier op hun totale portefeuille van gelijkwaardige bedrijven moet afboeken op hun portefeuille. Dus dat deel aan leningen wat ze uitlenen maar niet terugkrijgen.
  • Vervolgens komt er een opslag voor de kosten en winst van de geldverstrekker.
Lees meer

De looptijd van een zakelijke lening kan flink variëren, afhankelijk van het type lening en het doel waarvoor je het geld nodig hebt. Over het algemeen zien we looptijden variëren van een paar maanden voor kortlopende leningen tot wel 10 of 20 jaar voor leningen die bedoeld zijn voor grote investeringen zoals vastgoed of lange termijn projecten.

Lees meer

In de markt voor risicodragend kapitaal zijn verschillende soorten investeerders te vinden, elk met hun eigen focus en voorkeuren. Een paar van de voornaamste spelers zijn:

  • Venture capital
  • Angel investeerders
  • Private equity
  • Crowdfunding
Lees meer

Een achtergestelde lening is een type lening waarbij de geldverstrekker akkoord gaat met het feit dat bij faillissement of liquidatie zijn vordering pas wordt voldaan nadat andere schuldeisers zijn betaald. Een achtergestelde lening kenmerkt zich door een hoger risico, een hogere rente en een latere aflossing dan normaal gebruikelijk is. Doel van een achtergestelde lening is veelal om de financieringsstructuur van het bedrijf te versterken en daarmee de financiering van je bedrijf mogelijk te maken.

Lees meer

Aandelen uitgeven is een specifieke vorm van financieren en kan voor bijvoorbeeld een veelbelovende start-up of een snelgroeiende onderneming een oplossing bieden.

Om aandelenkapitaal aan te trekken, start je met het opstellen van een sterk businessplan. Hierin geeft je een beeld van de organisatie, de markt en kansen die je hierin ziet. Belangrijk is dat dit uitgewerkt wordt in een financieel plan.

Presenteer dit plan aan potentiële investeerders zoals venture capital fondsen, business angels of via crowdfundingplatforms. Zorg ook dat je onderneming juridisch goed is voorbereid op nieuwe aandeelhouders. We helpen je graag met onze vakkennis om je kans op succes te vergroten.

Lees meer

Neem contact met ons op

Vragen over wat Financieringsfabriek kan betekenen voor je financieringsvraag? Of een afspraak inplannen? Ons team staat voor je klaar.