Neem contact op
Bedrijfsfinanciering

Op voorhand! Dit is niet iets wat je even in een paar weken doet. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk! Hoe zou dit aan te vliegen zijn?

Lees meer

In tegenstelling tot de blog die je kunt vinden bij het vinden van Private Equity investeerders is deze zoektocht naar investeerders niet zo eenduidig weer te geven.
Het is namelijk sterk afhankelijk van de volgende factoren:

  • Welke branche
  • Omvang benodigde kapitaal
  • Stapeling kapitaal
Lees meer

Bij het vinden van een juiste match met private equity-investeerders is de basis een goed voorbereid en realistisch businessplan met als fundament de bestaande onderneming die het betreft. Dit plan toont de visie, strategie en zowel het markt- als financiële potentieel van de onderneming. En dan?

Lees meer

Zoek je een geschikte investeerder? Voor bijvoorbeeld een lening of om mee te participeren in projecten of ondernemingen. Dat kan best een uitdaging zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om de juiste investeerder voor jouw project of bedrijf te vinden.

Lees meer

Private equity en venture capital zijn beide vormen van investeringen die bedrijven financieren, maar ze verschillen voornamelijk in het type bedrijven waarin ze investeren, de fase van de bedrijfsontwikkeling en de rol die ze spelen in het beheren van hun investeringen.

Lees meer

Het is mogelijk om een bestaande lening te herfinancieren. Redenen om een lening te herfinancieren kunnen uiteenlopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de volgende redenen: de actuele lening heeft een te hoge aflossingsdruk, de looptijd van de lening is of de oorspronkelijke financier wil de lening afgelost hebben.

Lees meer

Aan het einde van de rentevaste periode van de lening kun je het resterende bedrag aflossen (zonder boete) of een nieuwe rentevaste periode kiezen die door de verstrekker wordt aangeboden. Het rentepercentage wordt dan opnieuw bepaald aan de hand van o.a. actuele rentestanden en de hoogte van de financiering t.o.v. de waarde van het onderpand. Neem voor een advies op maat contact met ons op.

Lees meer

Ja, als aan het einde van de looptijd van de lening de schuld niet volledig is afbetaald, kan je bank overgaan tot executieverkoop van het pand. Dit is het recht van de bank om het onderpand, in dit geval het pand, te verkopen om de resterende schuld te vereffenen. Dit is vaak een theoretisch verhaal en er zijn veel mogelijkheden om dit te voorkomen. Hierbij is het wel van belang dat er tijdig contact wordt ondernomen.

Lees meer

Het is goed om te weten welke kosten gemoeid zijn met een herfinanciering. De volgende kostenposten kunnen een rol spelen:

  • Kosten begeleiding financieringstraject
  • Afsluitkosten financier
  • Taxatiekosten
  • Kosten afhandeling
Lees meer

Om uit een bijzonder beheer situatie te komen, is het belangrijk om eerst de oorzaken van de financiële problemen onder de loep te nemen.

Vervolgens kun je werken aan:

  • Communicatie
  • Bedrijfsplan
  • Updates
Lees meer

De kosten van een adviseur zijn afhankelijk van de complexiteit van je financieringsbehoefte en de diensten die je nodig hebt. Bij de Financieringsfabriek inventariseren we eerst de wensen behoeftes waarna je een voorstel voor onze dienstverlening ontvangt. Onze verdiensten bestaan uit een vast uurtarief en een succesfee bij realisatie van de afgesproken doelen. Zo worden wij onderdeel van jouw succes!

Wat levert het op? Structuur en duidelijkheid in je financiële situatie!

 

Lees meer

Als je bij bijzonder beheer van je financier bent geplaatst, is het belangrijk om actief en open te communiceren. Zorg dat je goed begrijpt waarom je in deze situatie zit. Vraag je financier om duidelijkheid over de specifieke redenen.

Maak een realistisch plan om je financiële situatie te verbeteren. Wees eerlijk over je huidige mogelijkheden en beperkingen. Rapporteer de voortgang van je plannen proactief en periodiek.

Neem zelf het initiatief. Door samen te werken en transparant te zijn, kun je vaak tot een oplossing komen die voor beide partijen werkt.

Hulp nodig bij het maken van realistische plannen? De Financieringsfabriek kan je hierbij ondersteunen.

Lees meer

Aandelen uitgeven is een specifieke vorm van financieren en kan voor bijvoorbeeld een veelbelovende start-up of een snelgroeiende onderneming een oplossing bieden.

Om aandelenkapitaal aan te trekken, start je met het opstellen van een sterk businessplan. Hierin geeft je een beeld van de organisatie, de markt en kansen die je hierin ziet. Belangrijk is dat dit uitgewerkt wordt in een financieel plan.

Presenteer dit plan aan potentiële investeerders zoals venture capital fondsen, business angels of via crowdfundingplatforms. Zorg ook dat je onderneming juridisch goed is voorbereid op nieuwe aandeelhouders. We helpen je graag met onze vakkennis om je kans op succes te vergroten.

Lees meer

Een achtergestelde lening is een type lening waarbij de geldverstrekker akkoord gaat met het feit dat bij faillissement of liquidatie zijn vordering pas wordt voldaan nadat andere schuldeisers zijn betaald. Een achtergestelde lening kenmerkt zich door een hoger risico, een hogere rente en een latere aflossing dan normaal gebruikelijk is. Doel van een achtergestelde lening is veelal om de financieringsstructuur van het bedrijf te versterken en daarmee de financiering van je bedrijf mogelijk te maken.

Lees meer

In de markt voor risicodragend kapitaal zijn verschillende soorten investeerders te vinden, elk met hun eigen focus en voorkeuren. Een paar van de voornaamste spelers zijn:

  • Venture capital
  • Angel investeerders
  • Private equity
  • Crowdfunding
Lees meer

De looptijd van een zakelijke lening kan flink variëren, afhankelijk van het type lening en het doel waarvoor je het geld nodig hebt. Over het algemeen zien we looptijden variëren van een paar maanden voor kortlopende leningen tot wel 10 of 20 jaar voor leningen die bedoeld zijn voor grote investeringen zoals vastgoed of lange termijn projecten.

Lees meer

De rente voor een zakelijke lening is opgebouwd uit een aantal factoren. De volgende 3 zijn de belangrijkste:

  • De marktrente bijvoorbeeld het 3 maands Euribor tarief of bij meer langjarige rentes het 5 jaars tarief voor staatsobligaties.
  • Daarbovenop wordt dan een risicofactor gezet ook wel genoemd het Expected Loss. Feitelijk een getal met daarbij een verwachting wat een financier op hun totale portefeuille van gelijkwaardige bedrijven moet afboeken op hun portefeuille. Dus dat deel aan leningen wat ze uitlenen maar niet terugkrijgen.
  • Vervolgens komt er een opslag voor de kosten en winst van de geldverstrekker.
Lees meer

Als startende ondernemer kan het uitdagend zijn om financiering te vinden, aangezien veel financiers een bewezen trackrecord en stabiele cashflows vereisen om het risico van de lening te beoordelen. Bij Financieringsfabriek richten we ons niet op startersleningen vanwege de onzekerheden die vaak gepaard gaan met nieuwe bedrijven. Dit helpt ons om ons te concentreren op financieringsaanvragen waarbij we de grootste kans op succes kunnen bieden, gebaseerd op de beschikbare gegevens en financiële geschiedenis. Wat vinden wij dan een starter? Dat is niet exact weer te geven maar indicatief: minder dan 2 jaar exploitatie.

Lees meer

Ja dat kan, mits je inzicht geeft in je betaaldata door een PSD2 koppeling te leggen met bepaalde financiers. Over het algemeen is lastig zijn om een lening te krijgen zonder je jaarcijfers te overleggen. Financiers hebben jaarcijfers vaak nodig om je financiële situatie en de gezondheid van je bedrijf te beoordelen.

Lees meer

In een paar dagen kun je geld lenen tegen hoge rentetarieven en matige condities als je inzicht geeft in alle banktransacties door PSD2 koppelingen te leggen. Heb je meer tijd en voldoende onderpand dan kun je fors lagere tarieven verkrijgen in de markt maar dan kan een financieringstraject ook wel 2 weken tot 4 maanden tijd kosten.

Lees meer

In de zakelijke financieringsmarkt komen grote renteverschillen voor. Een goede voorbereiding van de financieringsaanvraag kan leiden tot aanzienlijke rentevoordelen.

De rente op een zakelijke lening hangt af van verschillende factoren. De uiteindelijke rente is o.a. afhankelijk van de kredietwaardigheid van je bedrijf, de looptijd van de lening, het type lening, de zekerheden en het geleende bedrag. Ook speelt de economische context een rol, zoals de huidige rentetarieven op de markt.

Lees meer

Bij Financieringsfabriek begeleiden we je als ondernemer stap voor stap door het hele financieringsproces. Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Vul de financieringscheck in op onze website www.financieirngsfabriek.nl
  2. Wij nemen dan telefonisch met je contact op om de hoofdlijnen van de aanvraag te bespreken. Zo kunnen we bepalen hoe we je kunnen helpen.
  3. We plannen een kennismaking in waarbij we je vragen de noodzakelijke gegevens mee te nemen, zodat we een goede inschatting kunnen maken van de haalbaarheid van je financieringsaanvraag. Voor ons en voor jou is dit van groot belang. Zo zorgen we ervoor dat de kans van slagen hoog is en je verwachtingen uitkomen.
  4.  Je ontvangt van ons een voorstel voor de bemiddeling bij je financieringsaanvraag.
  5. Na je akkoord op ons voorstel gaan we formeel aan de slag.
Lees meer

Ja, als ZZP’er kun je zeker geld lenen! Bij Financieringsfabriek kijken we naar de mogelijkheden voor allerlei soorten bedrijven, groot en klein. We begrijpen dat elke ondernemer uniek is en hebben ervaring met het vinden van passende financieringsoplossingen, ook voor ZZP’ers. Of je nu investeert in groei, nieuwe apparatuur nodig hebt of extra werkkapitaal zoekt, wij helpen je graag de juiste financiering te vinden die past bij jouw specifieke situatie en behoeften.

Lees meer

Financieringsfabriek helpt je als gids door het woud aan mogelijkheden: er zijn veel manieren om een bedrijf te financieren. Traditionele bankleningen zijn een optie, maar er zijn ook alternatieve financieringsvormen zoals leasing, factoring, of crowdlending. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen en niet elke optie is geschikt voor elk bedrijf.

Lees meer

Wanneer je bedrijf groeit, is extra werkkapitaal vaak nodig om deze groei te ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om deze financiering te verkrijgen. Waar begin je?

  • Analyseer je huidige financiële situatie
  • Kredietrapportage
  • Financieringsopties
  • Advies en begeleiding
Lees meer

We beginnen met het in kaart brengen van de actuele financiële situatie en kijken daarnaast naar de juridische structuur, marktontwikkelingen, financiële prognoses, kasstroomontwikkelingen etc.

Voor de financieringsvraag moet gekeken moeten worden waarom je meer voorraad nodig hebt en hoe dit de verkoop- en bedrijfsresultaten kan verbeteren.
Om de slagingskans van een financieringsaanvraag te verhogen stellen we een kredietrapportage op voor de potentiële financiers. Deze vormt de rode draad in het aanvraagproces samen met aanvullende stukken zoals jaarrekeningen, IB aangiftes, prognoses en een taxatierapport. Deze kredietrapportage moet richting bieden aan potentiële financiers over waar de onderneming momenteel staat en wat de verwachte impact is van de verhoging van de voorraden.

Lees meer

Het aanvragen van een lening of financiering om crediteuren af te lossen is vaak een complexen soms ook langdurig, proces. Wij ondersteunen jou gedurende het hele proces van A tot Z.

We beginnen met het in kaart brengen van de actuele financiële situatie maar kijken daarnaast ook naar de juridische structuur, marktontwikkelingen, financiële prognoses, kasstroomontwikkelingen etc. Het komt relatief vaak voor dat er onderliggende problemen zijn als de crediteurenposities te hoog opgelopen zijn. Er zal dan extra aandacht besteed moeten worden aan de oorzaken en acties die ondernomen kunnen worden, los van de herfinanciering van crediteuren.

Lees meer

Een earn-out is een financieringsconstructie voor bedrijfsovernames, waarbij niet meteen de hele koopsom wordt betaald, maar een deel ervan koppelt aan de financiële prestaties van de target. Vaak zie je dit gekoppeld aan bijvoorbeeld de EBITDA performance van de target.

Lees meer

Het liefst beginnen we al vroeg in het overnameproces met de voorbereiding op de financieringsaanvraag. Het meest vervelende is namelijk dat je een overname-deal sluit en dat de financiering uiteindelijk toch niet lukt. Bij de Financieringsfabriek helpen we je dit voorkomen.

Lees meer

Financieringsmogelijkheden spelen zeker een rol bij het bepalen van de structuur en het succes van bedrijfsovernames. Ze hebben zelfs invloed op de overnameprijs. De beschikbaarheid en voorwaarden van de financiering kunnen direct de dealstructuur beïnvloeden, de onderhandelingspositie van de koper versterken en dus de waardering van het over te nemen bedrijf bepalen. Een goede financiering stelt de koper in staat om een competitiever bod te doen en kan het proces van de dealbespreking versnellen. In sommige gevallen ontstaat door de structurering van de financiering een scherper beeld van de toekomstige cashflow uit de overnamedeal waardoor ook juist druk ontstaat op de overnameprijs.

Lees meer

Bij het aangaan van de onderhandelen over een Management Buy-Out (MBO) is het slim om de financiering direct goed in je achterhoofd te houden. Immers het is op zijn minst erg vervelend als je een deal gesloten hebt en de financiering blijkt toch het probleem te zijn.

Enkele tips:

  • Ken je cijfers
  • Verken je financieringsopties
  • Plan voor de lange terijn
  • Onderhandel met meerdere financiers
  • Laat je adviseren
Lees meer

Bij het financieren van een bedrijfsovername komt veel kijken. Hoe kijk ik naar het bedrijf? Wat zijn belangrijke marktontwikkelingen? Hoe ziet de toekomst er uit? Wat vind ik van de prijs die gevraagd wordt? En “last but not least”: kan ik het ook financieren?

Lees meer

Het doen van een management buy-in (MBI) zonder direct beschikbaar eigen geld is een uitdaging, maar er zijn meerdere benaderingen die je kunt overwegen om de kans op succes te vergroten.

  • Eigen middelen zoals overwaarde
  • Netwerk van vrienden en familie
  • Investeerders
  • Vendor loan
  • Bankleningen en kredieten
  • Crowdfunding
Lees meer

Om een management buy-out (MBO) te doen zonder zelf over veel eigen kapitaal te beschikken, zijn er verschillende financieringsopties en strategieën die je kunt overwegen.

Bij een management buy-out zonder veel eigen middelen is de relatie tussen het management en de huidige eigenaar extra belangrijk. Deze relatie vormt namelijk de basis voor het vertrouwen dat nodig is om de financiering voor een management buy-out succesvol te realiseren. Een MBO zonder financiële middelen is uitdagend, dus het maken van een solide financieringsplan is essentieel.

Lees meer

Bij het overwegen van bedrijfsovernames binnen het MKB, komen termen zoals management buy in (MBI) en management buy out (MBO) vaak voor. Hoewel beide strategieën gericht zijn op de overname van een bedrijf, verschillen ze significant in aanpak en uitvoering. Lees verder, we leggen we uit wat MBI en MBO zijn en bespreken  de belangrijkste verschillen.

Lees meer

Ja, het is zeker mogelijk om een pand dat je al zonder financiering hebt gekocht, achteraf nog te financieren. Dit noemen we een ‘cash-out herfinanciering’ en is een slimme manier om middelen vrij te maken voor bijvoorbeeld andere investeringen, bedrijfsuitbreiding, of persoonlijke uitgaven.

Lees meer

Het financieren van een bedrijfsovername door het herfinancieren van een bestaand pand kan een manier zijn om aan het benodigde (eigen) middelen te komen. Hoe pak je dat aan?

Lees meer

Bij het aanvragen van financiering voor een pand is het belangrijk dat je de financier voorziet van uitgebreide en nauwkeurige informatie. Niet alleen om het financieringsproces zo soepel te laten verlopen, maar ook om de slagingskans van de financieringsaanvraag te maximaliseren.

Lees meer

Het financieren van een bedrijfspand tegen een zo laag mogelijke rente kan een verschil uitmaken voor je financiële positie en de beschikbare liquide middelen. Wij helpen je bij de zoektocht naar een zo laag mogelijke rente, maar wat kun je zelf doen?

Lees meer

Het aanvragen van een bedrijfshypotheek is vaak een complex en soms ook langdurig proces. Wij ondersteunen je gedurende het hele proces van A tot Z.

Lees meer

Ja, het is mogelijk om een bedrijfspand te financieren zonder veel eigen geld in te leggen, maar het is een uitdaging. Het sleutelwoord is voorbereiding. Een sterke financiële positie, een goed onderbouwd bedrijfsplan en een goede structurering van de financieringsopzet (met een doorkijk naar de toekomst) zijn nodig om financiers te overtuigen. Bij Financieringsfabriek kijken we graag mee naar jouw plan en onderzoeken we wat er mogelijk is.

Lees meer

Bij het indienen van je financieringsaanvraag, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een reactie. Wat is jouw aandeel daarin?

  • Zorg voor complete en accurate documentatie
  • Wees duidelijk over je tijdslijnen
  • Bereid je voor op vragen
  • Schakel professionele hulp in

 

Lees meer

Om de beste voorwaarden van je bank te krijgen zijn er een aantal zaken die je kunt doen:

  • Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg dat je je financiële situatie goed kent en een sterk bedrijfsplan hebt.
  • In je cijfermateriaal kun je trucjes toepassen die effect hebben op de rente en condities van die financieringspartij:
    • Zorg voor een zo hoog mogelijke eigen vermogenspositie/ solvency ratio in je balans. Dit kun je beïnvloeden door bijvoorbeeld herwaarderingen van activa of leningen van derden of van de ondernemer zelf achter te stellen t.o.v. de financier.
    • Let op balansdata (31-12) op je werkkapitaal! Bijv. door voorraad nog te gelde te maken in december. Verhoudingen in netto werkkapitaal die de banken meewegen kun je hierdoor beter presenteren.
  • Onderpand heeft veel impact op de condities van leningen. Stel je hebt onderpand in privé of bij familie die dit in wil zetten, kan dit veel impact hebben.
  • Leg je aanvraag bij meerdere partijen neer. De markt van financiers is niet zo transparant. Zorg dat je meerdere ijzers in het vuur hebt.
  • Laat direct bij de start merken aan de verschillende financieringspartijen dat je de financieringsaanvraag bij meerdere partijen hebt neergelegd.
  • Actief onderhandelen is belangrijk. Wees duidelijk over je wensen en leg uit waarom deze redelijk zijn, gelet op je financiële situatie.
Lees meer

Het is slim om je huisbank scherp te houden zodat je de beste financiële voorwaarden en diensten krijgt. Hoe doe je dat?

Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de huidige rentetarieven, leningsvoorwaarden en wat andere banken aanbieden. Met deze kennis sta je sterk tijdens onderhandelingen. Vraag ook regelmatig offertes aan bij verschillende banken. Je kunt deze gebruiken om met je huidige bank te onderhandelen.

Lees meer

Tsja… een inkopper natuurlijk! Die heb je nu gevonden! We hebben een team van ervaren financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in zakelijke financieringen. Wij staan klaar om je te ondersteunen met advies op maat.

Lees meer

Sommige investeringen kunnen makkelijker gefinancierd worden, omdat ze bekend staan om hun stabiele waarde en potentieel om geld op te brengen. Enkele voorbeelden van zulke investeringen:

Lees meer

Het proces om een financiering te krijgen kan variëren in tijd, afhankelijk van een aantal stappen. Eerst is er de voorbereiding waarbij je alle documenten verzamelt en je bedrijfsplan opstelt. De duur van deze stap is afhankelijk van hoe snel je alles bij elkaar hebt. En vanaf dan? Welke fases volgen?

Lees meer

Voor veel bedrijven die financiering zoeken buiten de traditionele bancaire kanalen, zijn er diverse alternatieve financieringsvormen beschikbaar. Deze alternatieven kunnen meer flexibiliteit bieden en zijn vaak toegankelijker voor een breed scala aan bedrijven. Lees verder voor populaire opties.

Lees meer

Het vinden van een bedrijfsfinanciering met een lage rente is de wens van alle aanvragers van een financiering. En natuurlijk is een lage rente belangrijk voor de resterende cashflow en winst van een onderneming. Hier zijn wat tips om de beste financieringsvoorwaarden te scoren:

Lees meer

Het vinden van bedrijfsfinanciering zonder eigen vermogen lijkt misschien een hele uitdaging, maar het is zeker niet onmogelijk!

Lees meer

Financiering krijgen voor je horecaonderneming is best een klus. Uit de historie blijkt dat het risicovoller is. De kans is hoger t.o.v. andere sectoren dat het niet lukt. De consument is nu eenmaal grillig.  Maar met de juiste voorbereiding en kennis kun je de kansen aanzienlijk vergroten. Hoe pak je dat aan?

Lees meer
Beleggingspand

Een algemene vraag dus geen gemakkelijk antwoord!

Er zijn vele financiers die hiernaar willen kijken maar door bij projecten met hogere risico’s zijn ook heel veel partijen terughoudend. Vaak ontstaan er dan mogelijkheden bij mede-investeerders. Ja dan lever je rendement in, maar 60% winst van het project is altijd nog meer dan 0%, omdat het project gewoon niet doorging.

Puzzelen! Stapelen van financieringen! Marktkennis! Goed presenteren van het project! Zonder een financiering is er geen project dus het moet scherp! Financieringsfabriek!

Lees meer

Ja, je project kan financierbaar zijn tijdens de bouw. Dit hangt af van een aantal factoren en het type financiering dat je zoekt. Bij Financieringsfabriek wegen we verschillende financieringsopties voor jouw project af. Hier zijn de belangrijkste punten om rekening mee te houden:

Lees meer

Bij het kiezen van de juiste taxateur voor verschillende financiers is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van de financier. Vaak staat op hun website daar wel informatie over. De meest belangrijke factoren zijn:

  • Heeft de betreffende taxateur ervaring met jouw financieringstype?
  • Is het een erkende taxateur?
  • Hoe ver is het kantoor van deze taxateur verwijderd van het te taxeren vastgoed?
Lees meer

Herfinancieringsrisico treedt op wanneer een vastgoedbelegger niet in staat is om bestaande schulden te herfinancieren op het einde van de looptijd van de lening. Feitelijk is er dan geen andere keuze dan het pand te verkopen om daarmee de financiering af te lossen wat logischerwijs niet gewenst is om dat gedwongen te doen.

Wat kan helpen om deze risico’s te verlagen:

Lees meer

Rente

De rente op een lening voor verhuurde bedrijfspanden varieert. Factoren zoals de kredietwaardigheid van de koper, de locatie en staat van het pand, de kapitaalmarkt, en de algemene economische omstandigheden spelen een rol. Gemiddeld liggen de rentepercentages vaak iets hoger dan bij bedrijfspanden voor eigen gebruik vanwege het verhoogde risico dat verhuur met zich meebrengt. Actuele percentages variëren tussen 6% en 8% (augustus 2024)

Aflossing

De aflossingsstructuur (tussen de 0% en 7% per jaar over de hoofdsom van de lening) is vaak sterk afhankelijk van de Loan to Value: Bij een LTV < 50% zijn vaak geen verplichte aflossingen nodig. En bij een LTV> 80% staat de verplichte aflossing logischerwijs hoog.

Lees meer

De rente die je betaalt voor een lening voor verhuurde woningen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het leenbedrag ten opzichte van de taxatiewaarde (LTV), de looptijd van de lening, en je risicoprofiel als vastgoedbelegger. Over het algemeen liggen de rentetarieven voor verhuurde woningen iets hoger dan die voor eigen bewoning. Dit komt, doordat banken en andere kredietverstrekkers een hoger risico zien in het financieren van verhuurde woningen. Ga uit van een rente% van tussen de 4% en 8% per jaar waarbij er veel opties zijn van ong. 6% per jaar. (Augustus 2024)

De aflossing hangt af van de leenvorm die je kiest. Bij een annuïteitenlening betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing, waarbij het aflossingsdeel geleidelijk toeneemt tijdens de looptijd van de lening. Bij een lineaire lening betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, plus de rente over het nog openstaande leenbedrag, waardoor de totale maandlasten afnemen over de tijd.

Lees meer

Ja, het is mogelijk om bestaand commercieel vastgoed te gebruiken als eigen inbreng bij de aankoop van nieuw vastgoed. Dit wordt vaak gedaan door de overwaarde van het bestaande vastgoed in te zetten.

 

Lees meer

Soms is het hard nodig! Die kans op een bedrijfsovername, koop van onroerende zaken of machines en inventaris kan alleen doorgang vinden als de financiering ook beschikbaar komt. Echter het financieringsvoorbehoud loopt over 3 weken af!

Vertraging is ontstaan door financieringspartijen die te lang bezig zijn geweest met de financieringsaanvraag of waarbij er geen vertrouwen meer is dat ze nog met een definitieve offerte komen. Vaak zijn er wel oplossingen. Al is het maar een tijdelijke, duurdere vorm ter overbrugging om daarna weer bij goedkopere financiers te kunnen herfinancieren. Financieringsfabriek, is gespecialiseerd in het snel regelen van financieringen en kan vaak binnen enkele weken een passende financiering organiseren.

Lees meer

Gemiddeld kan de hele procedure van aanvraag tot uitbetaling tussen de 3 tot 6 weken duren. Dit kan sneller bij minder complexe situaties of langzamer bij complexere projecten. Je kunt het proces zo snel mogelijk laten verlopen door goed voorbereid te zijn. Zorg voor alle benodigde documentatie. Vooral bij trajecten bij de koop van vastgoed waarbij logischerwijs financieringsvoorbehoud is opgenomen kan dit tot problemen leiden.

Lees meer

Voor het financieren van commercieel vastgoed, wil je weten welke financier het best bij de situatie past. Dat hangt af van de financiële situatie, het type en de locatie van het vastgoed en de toekomstplannen.

Wat zijn de plannen met het pand? Verbouwing? Bestaande huurders of nog te verhuren? Bedrijfspand, woning, kantoor of iets anders? Dit zijn belangrijke vragen voor we een scherper antwoord op kunnen geven op de vraag: waar zit de beste financier voor deze onroerend goed aankoop?

Lees meer

De rentetarieven voor de financiering van een bedrijfspand kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Kredietwaardigheid
  • Locatie en staat van het pand
  • LTV
  • Looptijd van de lening
Lees meer

Ja, je kunt een huis verhuren met een hypotheek, MAAR! er zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Ten eerste, controleer je hypotheekvoorwaarden. Sommige hypotheekverstrekkers staan verhuur alleen toe met hun toestemming of vereisen een specifieke verhuurhypotheek. Informeer bij je hypotheekadviseur of lees je hypotheekcontract zorgvuldig door om te weten of verhuur is toegestaan en onder welke voorwaarden.

Lees meer

De rente voor een verhuurhypotheek verschilt per aanbieder en hangt af van verschillende factoren. Denk aan de looptijd van de hypotheek, de risicobeoordeling en de verhouding tussen de lening en de waarde van het onroerend goed (loan-to-value ratio).

Lees meer

Bij een investering in een beleggingspand is een taxatierapport zeker belangrijk. Een gegronde waardebepaling geeft niet alleen een duidelijk beeld van de betreffende risico’s en kansen rondom het pand, maar het is ook nodig voor het verkrijgen van financiering voor je investering.

Lees meer

Er zijn verschillende mogelijkheden om je beleggingspand te herfinancieren. Wij ondersteunen professionele vastgoedbeleggers (3 of meer beleggingspanden) vanaf het begin tot het eind om de beste financieringsdeal uit de markt te halen.

Hoe pak je dat aan?

Lees meer

Vastgoed financieren zonder bank is mogelijk en biedt naast flexibiliteit, snelheid voor ondernemers.

Er zijn verschillende manieren om zonder bank vastgoed te financieren. Denk aan particuliere investeerders, crowdfundingplatforms, kredietfondsen, direct lending financiers en gespecialiseerde vastgoedfinanciers. Deze partijen bieden vaak passende financieringen met heldere voorwaarden en condities. Onze financieringsspecialisten denken graag mee over een passende oplossing voor jouw financieringsvraag.

Lees meer

Ja, het is mogelijk om vastgoed te financieren voor de verhuur. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je situatie en het doel van de investering.

Zo kun je kiezen voor:

  • Een banklening
  • Een lening bij een van de specialistische vastgoedfinanciers
  • Direct lending, waarbij één of enkele investeerders de lening verstrekken
  • Crowdfunding

De diverse vormen van financieren hebben alle hun eigen voor- en nadelen. Graag helpen we je bij de juiste keuze.

Lees meer

Als je een beleggingspand wil financieren met een hypotheek, dan zijn er zeker mogelijkheden. Naast de grootbanken zijn er diverse financiers die zich alleen op het financieren van verhuurd vastgoed richten.

Lees meer
Overig

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op

We vertellen je graag meer over onze werkwijze. Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen.