Neem contact op

Financieren van werkkapitaal

Ondernemingen hebben voldoende kapitaal nodig om aan de dagelijkse verplichtingen te kunnen voldoen. Wat hiervoor nodig is, wordt ook wel ‘werkkapitaal’ genoemd. In het dagelijks taalgebruik is het overigens niet altijd zo duidelijk hoe partijen in de financiële sector dit nu exact bedoelen.

Altijd het beste aanbod

Wij hebben toegang tot meer dan 100 aanbieders van zakelijke leningen / zakelijke kredieten, waaronder:

Mogelijke financieringsoplossingen

  • Een krediet is de meest bekende vorm om werkkapitaal te financieren. Kredietfaciliteiten met een provisie om ze aan te houden en waarbij je rente betaalt op het moment dat je de middelen gebruikt. Voor het geval dat een bancaire kredietfaciliteit niet tot de mogelijkheden behoort, zijn er in de markt door de jaren heen diverse alternatieven gekomen.
  • Factoring: een financiering gerelateerd aan de uitstaande debiteuren en in sommige gevallen ook de actuele voorraadpositie. Factoring is er in allerlei vormen met allerlei bevoorschottingspercentages. De meest bekende vorm is dat het eigendom van de factuur bij een derde partij komt te liggen en dat die partij de factuur direct betaalt aan de onderneming.
  • Kortlopende financieringen: relatief duur met veelal looptijden tot 24 maanden.
  • Kredietvormen gebaseerd op basis van betaalgegevens op de zakelijke rekening. Een mooi alternatief voor factoring.
  • En natuurlijk kunnen ondernemingen werkkapitaal ook versterken door reguliere leningen.

Hoe krijg ik inzicht in mijn werkkapitaal?

De hoogte van het werkkapitaal wordt bepaald door het verschil van de vlottende activa en de vlottende passiva. Om de toekomstige behoefte aan werkkapitaal te berekenen zijn er diverse hulpmiddelen:

  • Current en quick ratio: vlottende activa gedeeld door de vlottende passiva. Bij de quick ratio worden de voorraden niet meegenomen.
    Is ratio > 1 dan heb je een positief werkkapitaal. Bij een ratio < 1 een negatief werkkapitaal.
  • Voorraadtermijn: gemiddelde voorraad gerelateerd aan de inkoop.
  • Debiteurentermijn: gemiddelde debiteurenstand gerelateerd aan de omzet.
  • Crediteurentermijn: gemiddelde crediteuren gerelateerd aan de inkoop.

 

Schakel een adviseur in

Werkkapitaal nodig? Wij helpen je aan de beste mogelijkheid. We denken mee en kiezen het beste financieringsaanbod voor de situatie.

Onze cases

Veel ondernemers gingen je voor. Lees hier enkele van onze succesverhalen.

Meer cases

Autofirst vestiging Sjaak van den Bergh

Succesvolle overname van Autofirst vestiging Sjaak van den Bergh te Brunssum.

Bekijk case

Bosoffice.nl

We feliciteren Jan-Eric met de succesvolle overname van Bosoffice.nl.

Bekijk case

Van Uden-Bekx Transport

Onlangs hebben we de overname financiering voor de bedrijfsovername van Uden-Bekx Transport mogen begeleiden.

Bekijk case

Azimli International

Financiering bedrijfspand Azimli International

Bekijk case

Bravinci

Nieuw bedrijfspand voor Bravinci

Bekijk case

Eagerly

Matthijs en Marnix, oprichters en eigenaren van Eagerly, richten zich met hun team op het ontwikkelen van digitale hulpmiddelen. Een groot deel van de klanten bevinden zich daarbij in de culturele sector.

Bekijk case

Over ons

Wij zijn een tussenpersoon in bedrijfsfinancieringen en vastgoedfinancieringen. Een zakelijke lening of zakelijk krediet is niet meer dan geld wat beschikbaar komt om doelstellingen te realiseren. Welk “merk” er op die financiering staat doet er niet toe. Wij zijn niet gebonden aan een geldverstrekker. Als onafhankelijke partij is het onze missie om onze klanten de beste offerte uit de markt te bezorgen.

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

Het aanvragen van een lening of financiering om crediteuren af te lossen is vaak een complexen soms ook langdurig, proces. Wij ondersteunen jou gedurende het hele proces van A tot Z.

We beginnen met het in kaart brengen van de actuele financiële situatie maar kijken daarnaast ook naar de juridische structuur, marktontwikkelingen, financiële prognoses, kasstroomontwikkelingen etc. Het komt relatief vaak voor dat er onderliggende problemen zijn als de crediteurenposities te hoog opgelopen zijn. Er zal dan extra aandacht besteed moeten worden aan de oorzaken en acties die ondernomen kunnen worden, los van de herfinanciering van crediteuren.

Lees meer

We beginnen met het in kaart brengen van de actuele financiële situatie en kijken daarnaast naar de juridische structuur, marktontwikkelingen, financiële prognoses, kasstroomontwikkelingen etc.

Voor de financieringsvraag moet gekeken moeten worden waarom je meer voorraad nodig hebt en hoe dit de verkoop- en bedrijfsresultaten kan verbeteren.
Om de slagingskans van een financieringsaanvraag te verhogen stellen we een kredietrapportage op voor de potentiële financiers. Deze vormt de rode draad in het aanvraagproces samen met aanvullende stukken zoals jaarrekeningen, IB aangiftes, prognoses en een taxatierapport. Deze kredietrapportage moet richting bieden aan potentiële financiers over waar de onderneming momenteel staat en wat de verwachte impact is van de verhoging van de voorraden.

Lees meer

Wanneer je bedrijf groeit, is extra werkkapitaal vaak nodig om deze groei te ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om deze financiering te verkrijgen. Waar begin je?

  • Analyseer je huidige financiële situatie
  • Kredietrapportage
  • Financieringsopties
  • Advies en begeleiding
Lees meer

Neem contact met ons op

Vragen over wat Financieringsfabriek kan betekenen voor je financieringsvraag? Of een afspraak inplannen? Ons team staat voor je klaar.