Bedrijfsovername Van Uden-Bekx Transport

Geschreven op
30/7/2024

Bedrijfsovername Van Uden-Bekx Transport

Geschreven op
30/7/2024
Onlangs hebben we de overname financiering voor de bedrijfsovername van Uden-Bekx Transport mogen begeleiden.

Begin juli zette Nico een grote stap als ondernemer: hij nam het transportbedrijf Van Uden-Bekx Transport over. Nico, afkomstig uit een ondernemersfamilie, had altijd al het idee om voor zichzelf te beginnen. Met jarenlange ervaring in de directie van een ander bedrijf, wist hij dat hij klaar was voor deze stap.

Hoewel hij vertrouwen had in zijn vermogen om een bedrijf te leiden, besefte hij dat de financiële kant van een management buy out een ander verhaal was. Hij had iemand nodig die de weg kende in de wereld van overname financieringen. “Ik wist dat als er iemand naast je zit die de gesprekken met financiers serieus kan voeren, je echt beslagen ten ijs komt,” vertelt Nico. “Die persoon vond ik in Willem Schiffers van Financieringsfabriek.nl.”

“We kwamen goed voorbereid aan tafel”

Na een zoektocht op Google kwam Nico bij Willem terecht. Het eerste gesprek met Willem voelde meteen goed. “Bij andere partijen had ik vaak het gevoel dat ze me niet serieus namen. Bij Willem was dat totaal anders. Hij begreep meteen wat ik nodig had en stelde me gerust: ‘Dit gaan we doen. We vinden een oplossing.’”

De samenwerking tussen Nico en Willem verliep soepel. “In het begin had ik de gesprekken met ondernemers zelf. Bij het tweede gesprek nam ik Willem mee. Zijn aanwezigheid gaf een duidelijk signaal af: we komen goed voorbereid en serieus aan tafel.”

Een vlekkeloze overname financiering

Uiteindelijk kwam Nico in contact met Van Uden-Bekx Transport. De gesprekken verliepen goed en de overname kwam dichterbij. “Het financieringstraject verliep vlekkeloos: alle documentatie was in één keer goed.” Nico kijkt met voldoening terug op het hele proces. “Mijn rol was vooral om de ondernemer te overtuigen. Wanneer het zakelijk werd, sprong Willem in. We vulden elkaar perfect aan.”

Dankzij de expertise en begeleiding van de Financieringsfabriek kon Nico zijn ondernemersdroom realiseren en met succes het transportbedrijf overnemen.

Wil je ook je ondernemersdroom realiseren? Neem contact op met Financieringsfabriek.nl. Wij staan voor je klaar om jouw overname financiering mogelijk te maken.

meer nieuws

Lees nog meer van onze nieuws artikelen: